8 tankar på “61. Fullbelagd (85/365)

 1. claesbilder

  I Grekland är det ofta så att man bara får ligga i graven några år. Efter 3-5 år öppnas graven och resterna av den döde tas upp, benen tvättas och läggs i en låda och förvaras i benhuset på kyrkogården. Helt enkelt för att ge plats till nya avlidna. Men om ingen behöver graven så ligger den döde kvar ett tag till.

  Svara
 2. Pysselfarmor

  Men vilken kreativ lösning! På judiska begravningsplatser begravs man ovanpå varandra i flera lager…..det hör till deras religion. Det hade jag ingen aning om förrän vi gick en guidetur på judiska kyrkogården i Prag.

  Svara
 3. annsofiemarcusson

  Annorlunda tolkning av temat men så är det ju. Kyrkogården nära mitt jobb har precis byggt ut rejält. En nervös känsla då jag såg framför mig att den var mig de beredde plats för.

  Svara
 4. lenaericsson

  Ja tänk att vi faktiskt får ha en grav i så många år som vi får. När jag var i Singapore för snart 30 år sen, så berättade man att man var tvungen att kremeras om man inte betalade rätt stora summor för att ha en gravplats. Jag vill minnas att du inte heller fick behålla platsen särskllt länge som din egen. Det är helt enkelt för många människor på för liten yta. Man behöver utrymmet till annat.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s